Dagens styrka

| Postat i: Madde, Träning
0
Hej,
 
Vilket härligt regnväder i dag. I dag är en sån dag då jag faktiskt skulle kunna tänka mig att gå ut och springa eller grisa i skogen. Regn ger mig motivation att träna ute. Och springa är inte min favorit-träningsform direkt ;) Men i dag stod det styrka på schemat. Det blev marklyft, frontknäböj, high pull och axelpress inför frivändningarna. Kände också min svagaste länk väldigt tydligt i dag, ryggen. Så avslutade passet med bål.
Körde något som kallas triple drops (nästan) där man kör ett set till utmattning, minskar vikten med 20%, kör till utmattning osv, 3 set totalt på alla övningar.  
 
Men tungt blev det och ett alldeles underbart sätt att starta dagen på. 
 
/Madeleine
 
 
 

Veckans utmaning

| Postat i: Allmänt, Kost, Linda
0
Ny vecka och en utmaning; jaga dagsljuset! November är årets mest trista (tycker jag) och mörka månad och många känner sig trötta och nedstämda. För höga halter av sömnhormonet melatonin kan orsaka vinterdepression, så ta tillvara på så mycket ljus som möjligt under dagen! När solen, som är vår viktigaste D-vitaminkälla, flyr är det bra att fylla på med extra D-vitamin, själv tar jag alltid D-vitamintillskott under oktober till april. D-vitamin finns i tablettform och i livsmedel som t.ex. lax,  lätt- och mellanmjölk och ägg. Veckans utmaning blir alltså att gå ut, fånga några minuter av ljus och andas in lite novemberluft i lungorna.
 
Här kommer ett litet bevis på att det kan vara ljust och vackert även i november (bilder från min morgon PW).
Soluppgång över Mälaren.
 
 




 
 
 
 
Ha en fin vecka och ut och jaga dagsljus!
/Linda

Söndag och pullup träning

| Postat i: Allmänt, Kost, Linda, Träning
0
Den här söndagen började med sovmorgon och brakfrukost. Det har varit en fullspäckad vecka med jobb, pass som kräver förberedelse, middag med kollegor osv. och jag har nästan inte alls hunnit med min egna träning. Imorse lyckades jag äntligen klämma in ett styrketräningspass med fokus på pullups (mitt mål är att klara av att göra 5 st utan gummiband innan nyår, får se hur det går...). Gummibandet är fortfarande med, men nu kör jag på det med minst motstånd i. Sedan snabbt hem och duscha och fixa lunch. Nu ska jag snart tillbaka och köra cykelpass på 45 min. på Hälsoskaparna, sitter här och fixar och trixar på ett nytt upplägg och letar musik. Om du inte har planer för eftermiddagen, kom och cykla med mig kl. 16.45, 4 platser kvar!
 
      
Söndagsfrulle.                                     Lasagne gjord på zucchini.
 
                                                            
     
Och så sprang sambon och                Lite fix och trix inför cykelpasset.
köpte en bit tårta för att fira våra
fäder hemma i Finland.
Grattis på fars dagen pappa!
 
 
 
 
 /div>
Mer om pullup träning kommer i ett annat inlägg. Ett litet tips är att alltid göra pullupsen i början av träningspasset då du fortfarande känner dig pigg och stark. I videon kör jag i slutet av mitt träningspass och armarna känns som spagetti.
 

Ha en fortsatt fin söndag!
/Linda

Tough Viking 2014

| Postat i: Allmänt, Linda, Träning
0
Min gode vän Long och hans företag Nordic Training Camp söker nu 4 personer som vill tävla för dem i Tough Viking 2014. Tough Viking är Sveriges tuffaste och roligaste race som består av ett antal utmanande kilometrar med 15 hinder designade av Kustjägarkompaniet, banan är utformad för att testa uthållighet, styrka, snabbhet och smidighet. Racet äger rum på Gärdet i Stockholm 30-31 augusti 2014.
 
 

TOUGH VIKING 2013, STOCKHOLM from TOUGH VIKING on Vimeo.

/em>
 
 
Long hälsar följande:
Vi kommer att välja ut 2 personer från Sverige och 2 personer från Finland som ska tävla för oss i Tough Viking 2014 i Stockholm. Totalt blir ni 4 personer som ska representera Nordic Training Camp i Tough Viking. Maila och berätta för oss:

Var i Sverige/Finland du bor
Hur gammal du är
Hur ofta du tränar
Vilka idrottsformer du utövar
Varför vill du/ni ställa upp i Tough Viking? 
Berätta gärna lite kort om dig själv. 

Vi kommer att kunna bistå er bl.a. med:
-träningstips 
-anmälningsavgift
-träningskläder
-tågresor
-mat
-övernattning (om man bor utanför Stockholm)
-en gratis träningsresa för hela laget om laget presterar bra i Tough Viking (eller att ni har fått mycket uppmärksamhet via media p.g.a. av ert engagemang i träningar och/eller att ni har motiverat andra till ett hälsosammare liv). 

Villkor för deltagare: 
-ni ska ladda upp minst 1 gång per vecka era träningar på facebook/instagram/twitter. Ni ska eventuell blogga om era träningar, med fokus på "vägen till" Tough Viking 2014. Med andra ord så kommer ni att vara en förebild för andra som vill/ska tävla i Tough Viking eller någon annan tävling under 2014. 
 
Vi kommer att meddela vem vi har valt ut i mitten av december (beslutet kommer att meddelas på vår facebook sida).

My best regards
Long Nguyen
Marketing Director
Nordic Training Camp Ab
+46 70 781 3636 (Swe)
+358 50 539 2584 (Fin)
[email protected]
www.nordictrainingcamp.com
www.facebook.com/nordictrainingcamp
 
Madde och alla grymma Military-tjejer, något för er? :)
 
/Linda

Gratis pass: Funktionell uteträning 13 Nov

| Postat i: Allmänt, Träning
0
Hej!
 
Man kan ju inte direkt säga att vi har legat i med bloggen på sista tiden, men det ska vi försöka bättra :) 
 
Som ni kanske läst tidigare så håller Madde i Funktionell Uteträning för tjejer i Mariefred och nu på onsdag den 13 november kommer jag och Linda hålla ett pass tillsammans. Det blir ett tufft och roligt pass där vi jobbar både individuellt, i par och tillsammans i grupp men med en extra twist ;) Vi kommer hålla till på Hammarens IP och passet är den här dagen GRATIS för alla! Ingen föranmälan behövs.
 
Onsdagen den 13 november kl 19.00
Hammarens IP 
Har du några frågor? Maila till [email protected]
 
Så ladda redan nu! På onsdag vill vi se vad ni går för! 
 
 
 
Håll även utkik här på bloggen och Hälsoskaparna där vi kommer vara med på öppet hus 25/11.
 
/Madeleine och Linda