Motivation - Målsättning

| Postat i: Madde, Träning, Träningstips
0
Hej, 
 
Nu är jag tillbaka i Mariefred (eller sen i torsdags) och tar mig tid att skriva lite här i bloggen. Jag har varit i väg på en specialistutbildning i performance and sports coaching. Väldigt intressant och lärorik kurs.
 
Idag tänkte jag dela med mig om varför målsättning är en viktig del i vår motivation. 
 
En positiv och realistisk målsättning ökar motivationen och din möjlighet att nå ditt/dina mål. Våra målbilder styr vår vardag och de styr oss hela tiden mot det mål vi satt upp. Målsättning är enormt viktigt för dina framgångar så lägg tid på att definiera dina mål. Det är viktigt att skriva ner sina mål så här kommer jag ge er en mall att utgå i från när ni sätter upp era mål. 
 
1. Ett positivt mål, någonting du vill uppnå, lägg inte fokus på det du inte vill tex "jag vill inte gå upp mer i vikt" utan någonting positivt som tex "jag vill ha mer energi" eller "jag vill känna mig attraktiv"
 
2. Eget mål, målet ska vara någonting som du kan påverka själv utan att behöva involvera någon annan.
 
3. Detaljerat, skriv ner vad du vill uppnå. Målet ska vara specifikt, tidsbestämt och mätbart.
 
4. Hur kommer du att må när du uppnåt målet? Hur kommer du tänka, agera? Genom att skriva hur du kommer se och känna dig kommer du skapa en målbild av vad du vill uppnå. Kanske har du redan en målbild av någon som inspirerar dig?
 
5. Vad behöver du för att nå målet? Interna resurser (driv, engagemang) och externa resurser (personlig tränare, tid, ekonomi). 
 
6. Är målet rimligt inom den tidsramen du satt?
 
Själv har jag mååånga olika träningsmål, men självklart ska inte alla utföras samtidigt, några små, några större. Mitt mål som jag jobbar med just nu är att lyfta tyngre i frivändningar. Något som jag nyss fått upp ögonen för så jag har en del jobb kvar. Målet är att kunna lyfta lika mycket som jag väger. För att ta mig dit har jag även satt upp delmål och mitt första delmål på 30 kg kommer jag att fixa den 30/12 i år! :) 
 
Vad har du för mål? 
 
 
 
 
/Madeleine 
 
 
 
 
 
 
 
Hittills till Motivation - Målsättning





Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: