Bovetelimpa med frukt och nötter
0
Här kommer ett recept på bovetelimpa som är ett supergott bröd till frukost (även till mellanmål eller soppa).
Receptet kommer från Ica, jag har gjort om det lite så det blivit gluten- och laktosfritt och även bytit ut den torkade frukten, lagt till madlar och bytt honungen mot agavesirap
Recept
1 limpa
2 dl glutenfri mjölmix
2 dl bovetemjöl
1 dl boveteflingor
2 dl glutenfria havregryn
1 dl linfrö
1 dl solrosfrön (naturella)
1 dl pumpakärnor (naturella)
2 tsk bikarbonat
2 tsk salt
10-15 torkade dadlar
2 dl bovetemjöl
1 dl boveteflingor
2 dl glutenfria havregryn
1 dl linfrö
1 dl solrosfrön (naturella)
1 dl pumpakärnor (naturella)
2 tsk bikarbonat
2 tsk salt
10-15 torkade dadlar
ca 1 dl mandlar
1/2 dl agavesirap
4 1/2 dl naturell yoghurt laktosfri
1/2 dl agavesirap
4 1/2 dl naturell yoghurt laktosfri
Sätt ugnen på 175°C.
Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
Hacka mandlar och dadlar grovt.
Rör ner agavesirap, mandlar, dadlar och yoghurt.
Lägg över smeten i en ungsform, vill man så kan man även lägga på frön på limpan, tryck till dom lätt med handen så de fastnar bättre. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 60 min. Ta ur brödet ur formen och låt svalna på galler, gärna under en duk.
/Madeleine
Hittills inga kommentarer till Bovetelimpa med frukt och nötter