FaR-ledarutbildning

| Postat i: Allmänt, Event
0

Idag har jag varit på utbildning för att bli aktivitetsarrangör inom FaR - fysisk aktivitet på recept. Patienter inom sjukvården kan få recept på träning vid ex högt blodtryck, depression, ångest, en inaktiv livsstil och om man ligger i riskzonen för hjärt- kärlsjukdomar. Som aktivitetsarrangör tar man emot dessa klienter för att hjälpa dom komma igång med sin träning. Oftast har läkaren redan skrivit vilken typ av aktivitet och intensiteten på träningen så vi som arrangörer ska finnas där för att peppa och vägleda.

Ännu är detta tyvärr inte så vanligt inom sjukvården men Södermanlands län var först i Sverige med träning på recept och det börjar gå åt rätt riktning.

Rent teoretiskt och praktiskt kände jag att det inte var så mycket nytt men det var intressant med lite bakgrund och hur recept ser ut och vilka som skriver ut recepten. Vi fick även göra gruppövningar i form av motivationssamtal och praktik där vi fick promenera med extra vikt för att känna hur det känns för en överviktig och andas genom ett sugrör för att prova på hur det känns för en klient med KOL.

Det var i det stora hela en bra kurs och det ska bli spännande att se vad det kan leda till.

/Madeleine

Hittills till FaR-ledarutbildning





Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: